Vårt hus i Provence: februari 2012

tisdag 28 februari 2012

När jag väntade

Innan tåget gick från Nice hann jag med ett besök på ett café där jag köpte en kaffe och en croissant.

söndag 26 februari 2012

Lyckligt hemma


Mimosan blommar, mandelträden börjar slå ut och solen skiner från en knallblå himmel. Kan man bli annat än lycklig?

posted from Bloggeroid

Hotellfrukost...


...à la rest and fly. Nu är jag på väg hem till Arles igen. Har hört att det är härligt väder och det ser jag fram mot.

posted from Bloggeroid

måndag 20 februari 2012

Solsken

Fredagens museebesök gick till Musée d'Orsay som är inrymt i en gammal järnvägsstation. Tyvärr fick man inte fota där innen men jag tog i alla fall en bild från ett trapphus så att ni kan se delar av utställningshallen.
I muséet finns en avdelning med konstverk av van Gogh i Arles. Och det var kul eftersom vi bor i Arles och ser många bilder av hur hans konstverk ser ut men att ha sett originalen är ju lite speciellt.
Från ett fönster i muséet kunde vi se Sacre Coeur.

lördag 18 februari 2012

På avstånd

Befinner mig i Sverige nu men har lite bilder till att visa från Paris. Här är från vårt besök vid triumfbågen. Det var många minusgrader när vi var i Paris och vi var rädda att det skulle vara för kallt uppe på toppen av triumfbågen men det gick bra och det blåste nästan ingenting. Det var en fantastisk utsikt och jag tycker att min bild av eiffeltornet blev riktigt bra.
Ett speciellt besök på Eiffeltornet blir det nästa gång vi kommer till Paris.

torsdag 16 februari 2012

Musée du Louvre

Vilket fantastiskt museum Louvren är. Dit vill jag verkligen komma fler gånger. Avdelningen med bl.a. Vermeer var stängd och den vill jag gärna se. Runt MonaLisa var det fullpackat med folk. Visst är det kul att ha sett La Joconde i verkligheten men det finns massor med andra konstverk som är minst lika fina på muséet. 
Min favorit på Louvren så här långt är Boticellis "Venus et les Grâces offrant des présents à une jeune fille". Köpte ett skrivhäfte med en bild från den och den kan du se en del av i min andra blogg.

måndag 13 februari 2012

Premier soir

 Efter att vi varit i Notre Dame gick vi en promenad. Vi gick in på café Renard (räven) för att värma oss lite och sen gick vi vidare för att hitta en tunnelbanestation som kunde ta oss till de fd. kollegorna som också råkade befinna sig i Paris samma kväll.
Vi mötte kollegorna på deras hotell och gick sedan vidare till en restaurang, Auberge St Roch, som vi fick tips om på hotellet. Där hade vi en mycket trevlig kväll och efter det vandrade vi hemåt i den iskalla vinden.

Magiskt ljus

Efter att vi installerat oss på Hotel Californa (en del av er minns kanske låten med samma namn, med gruppen Eagles, från slutet av 70-talet) gick vi en promenad mot Notre Dame. Det var ett fantastiskt ljus och jag kände mig mer lycklig än vanligt för att befinna mig i denna stad.

söndag 12 februari 2012

Precis som alla andra...

...som varit i Paris, är jag överförtjust. Det var nästan magiskt att komma dit med tåget och veta att nu ska jag få tillbringa några dagar i denna mytomspunna stad.
Vi kom till Gare de Lyon på eftermiddagen och det här är mina första bilder i stan. Det var kallt och blåsigt men vackert.

torsdag 9 februari 2012

Mona Lisas leende


Egentligen skulle jag vilja se den nyfunna kopian. Men det får bli en annan gång.
Nu blir det en tur ut på stan.

posted from Bloggeroid

Petit déjeuner


Hotellet hade bra frukost för att vara i Frankrike. Nu är jag nöjd och kan ge mig ut på upptäcktsfärd.

posted from Bloggeroid

onsdag 8 februari 2012

På väg


Väntar på tåget mot Paris. Det är första gången jag ska besöka den omtalade staden.

posted from Bloggeroid