Vårt hus i Provence: juli 2013

måndag 29 juli 2013

Picknick

Utanför en av skolorna i stan hittade jag den här fina skylten som visar att här det finnas barn på väg till skolan eller kanske på picknick.

lördag 27 juli 2013

En julidag i bilder

Det var längesedan jag la mina EFIT-bilder i den här bloggen men idag är det dags igen. Fler som fotar sin dag hittar du här. Min dag visar bilder mest bilder på vår utflykt till närliggande Avignon.
 Dags att sova. Fönstren är öppna överallt, bordsfläktarna surrar för att röra om i luften och jag hoppas på att få sova utan att vakna av värmen eller för den delen av sopbilar, lövblåsare eller gnisslande bromsar utanför fönstret.
En bra stund efter halv tio eller närmare tio är himlen mörk i Arles men luften är v a a r m ...
Strax efter tjugo sitter jag på terrassen och börjar lägga upp till en kofta. Har räknat om ett mönster och vi får se om det blir som jag tänker mig.
Vid Nitton-tiden äter vi merguez med vitlöksstekta haricots verts och sedan jordgubbar till efterrätt.
 Vid 18-tiden förundras jag över att vi till slut fick en blomma på vår Clematis. Sorten heter Ville de Lyon och har inte blommat på tre år.
Vid sjutton-tiden fixar jag med bilderna och lägger upp dem så att ni får se dem. Hoppas att du skriver en kommentar när du varit här!
Vid sextontiden är vi på väg hem igen och har precis satt oss på tåget. 
Bonusbild på mannen som delar ut teaterreklam på ett kreativt sätt.
Vid femtontiden lyssnar vi en stund på den här mannen som spelar fantastiskt bra musik på en väldigt trasig gitarr. Jag förstår inte hur det funkade eftersom jag lärt mig att det inte går att spela på en gitarr som spruckit. Klicka på bilden och kolla närmare får du se att det inte bara är en liten spricka i den här och ljudet var trots det  f a n t a s t i s k t .
Vid fjortontiden snubblar vi in på ett museum som visar en privat samling i något som tidigare varit en privat bostad. 
Där finns en äkta van Gogh och en jättefin Modigliani - La Blouse rose, som jag förstås fotar.
Vid trettontiden är det dags för lunch.
Vid tolvtiden går vi runt på stan som är överhopad av affischer för olika teaterföreställningar. Just nu pågår Världens största teaterfestival, OFF, i Avignon och vi besökte den redan förra veckan då vi såg Docteur Glas, på franska med en "svensk" teatergrupp. 
Vid elva-tiden är vi på plats på järnvägsstationen i Arles. Vi ska ta tåget till Avignon för att roa oss i folklivet. 
Vid tio-tiden tar jag en tur på innergården och fotar våra växter. 
Vid nio-tiden har jag stängt luckorna för att hålla värmen ute.
Vid åtta-tiden vaknar jag och ser att det blir ännu en solig dag.


fredag 26 juli 2013

Passion

Äntligen har jag fått tag på en ny passiflora att plantera på innergården. Våra två första dog, troligen av några insekter som befanns sig i jorden och åt upp rötterna. Nu är de förhoppningsvis borta och vi får njuta länge av den här. Idag lyckades jag fota ungefär när den slog ut. Kvart i elva varje dag slår en ny blomma ut, och är utslagen ungefär 12 timmar innan den sluter sig igen. Som en blomma för dagen.
Klicka gärna på taggarna för Passiflora här under så kan du se hur de tidigare såg ut och hur de växte.

måndag 1 juli 2013

Folkliv


Nu drar den stora fotoutställningen, Les Rencontres, igång. Den här gången i svart-vitt.