Vårt hus i Provence: oktober 2008

torsdag 23 oktober 2008

Växlande väder

Hittade en 10-dygnsprognos på vädret i Arles nästa vecka och det ser hyfsat okej ut. Om vi ska bada lär det bli på söndag eller måndag eftersom det ser ut att bli bäst väder då.
Vi har tänkt åka till havet för att se hur temperaturen är i slutet av oktober. Det är nog inte kallare än i Vättern på sommaren.


onsdag 22 oktober 2008

Dags att resa igen

Till helgen bär det av hem till Provence. Det är såå härligt att uppfylla sin stora dröm och att de faktiskt börjat renovera.
Det ska bli så spännande att se hur det ser ut och massor av bilder ska ni få se sedan. Yngsta dottern ska med och hon är superduktig att fota så hon ska få ta massor med bilder.

Igår kväll ritade jag om köket lite. Flyttade lite skåp, la till andra och snart är det nog klart. Har inte bestämt luckor än men jag tror det blir de jag har nu, dvs vita högblanka Abstrakt från IKEA.

tisdag 14 oktober 2008

Hallkrok igen...

Eller krok till obefintlig hall. Var inne i bloggen Vägen till drömhuset och såg deras hatthylla. Sökte lite på nätet och såg att den fanns hos fakirtrendyhome och där hade de även en femarmad väggkrok. Den kanske skulle pryda sin plats för våra besökares ev. kläder eller väskor.

söndag 12 oktober 2008

Hur kommer det att bli?

Det är lite läskigt att befinna sig såå långt från sitt hus som renoveras. Vi fick mail i fredags om att de stött på problem när de började ta upp för trappen. Det var några bjälkar som behövde stöttas.
Det är bara att lita på att de löser problemet och att det kommer att se bra ut.

Tillit är dagens ord =)

Tankar på jul

Hittade en tävling hos Villa Hemmet som jag vill dela med mig av.
Bokstäverna skulle verkligen bli superfina i vårt hus i Provence.

onsdag 8 oktober 2008

Nu är det på gång...

Fick ett mail igår att de börjat renoveringen. Det känns overkligt men härligt!

Om 2 ½ vecka åker vi dit och får se hur det ser ut. Längtar!!!
Då kan vi inte bo i vårt hus utan vi har hyrt ett litet hus hos vänner till vår C. Mas Petit Fourchon heter det.

måndag 6 oktober 2008

Feng Shui

Jag försöker tänka på hur jag ska planera enligt Feng Shui. Jag har rutat in varje plan + gästdelen i nio rutor = Bagua och ska fundera över hur jag på bästa sätt förstärker varje område för att ge harmoni.

Bläddrar i mina böcker, läser webbsidor och njuter av att jag kommer att få harmoni även i mitt hem i Provence.

Läs mer hos Wangborgs hem eller hos en inredoholics bekännelser.

Vinster!

Trots att jag varit så dålig på att uppdatera bloggen den senaste tiden har jag ändå fått spännande paket med vinster! Från Cde-sign fick jag ett doftande paket med ett vackert silversmycke och en ljuvlig lavendelstav. Gissa om det doftade gott i postfacket. =) Tack snälla C för det otroligt vackra smycket.

Från Tidsmästarinnan S fick jag en blomdekoration som jag just nu ser framför mig vid datorn. Jag fick också en klisteretikett med söta bebisar på som jag ska klistra på en skrivbok eller burk. Får se vad det blir.