Vårt hus i Provence: Antikmarknad

fredag 29 januari 2010

Antikmarknad

Nu var det ett tag sedan jag skrev här och jag kan skylla på att jag varit en sväng i Sverige och sen går dagarna.
Men nu ska jag berätta om att det första onsdagen i månaden är antikmarknad här i Arles. Här kommer en kavalkad av blandade bilder från två olika onsdagar.
Nästa vecka är det dags igen och då kanske det blir fler bilder.
En dörrknackare som den andra från höger har vi. Jag tror den här kostade 130€. Prismor i alla möjliga olika modeller. Den ena vackrare än den andra. En kristallkrona skulle jag kunna tänka mig i badrummet.
Det tog ett tag innan jag upptäckte marknaden, men så gick jag en extra runda en gång efter vanliga onsdagsmarknaden och så plötsligt var det ännu fler bord.
Det enda jag köpt är knappar en gång men det är kul att gå och titta.
Jag önskar er en skön helg!

8 kommentarer:

smultrongården sa...

Åh, så kul att få bilder från dig igen! Är det så där skrutt dyrt som i Nice, eller?? Där är det inte helt enkelt att fynda, men har man tur så...
Vår marknad på torget i Vence är betydligt enklare att göra fynd på. Jag som älskar gammalt går ju fullständigt igång på dessa marknader. Men skulle ju var kul om priserna vore någotsånär humana. Vårt förråd är fullt nu... undrar just hur jag ska få allt till Svedala??
Well, well en senare fråga.
Ha det gott!
Kramar från snökaoset i Sverige

marits provence sa...

Så herlig å lese om markedet i Arles. Det er spennende og stemningsfylt å rusle rundt. Kanskje har du funnet noe små ting?
Klem fra marit

Helen sa...

Oho, där skulle jag vilja strosa omkring...men det är väl risk att det inte är direkt fyndpriser man får betala för grejerna....

Kul att se, i alla fall!

Ha en bra helg!

Kram!

Trädgårdsmakaren sa...

Nu fick jag härliga flashback minnen...:D
Tack för härliga bilder, jag önskar jag kunde komma på onsdag och fynda lite grann. Kanske hitta en vacker gammal smidesgrind som just nu är min heta önskedröm. Behöver en (läs: vill ha) bland ormbunkarna i ett hörn av trädgården:-)
Hillevissan

l*eva sa...

Hmmm...får nog anmäla mig till en stickkurs hos dig om inte annat för att *gotta mig* i Marknaden i Arles...
...och jag skulle behöva lära mig sticka...i a f sockor :)
Tack för Dina fina bilder!!!

Samtal från min trädgård sa...

Precis en sådan marknad vill jag gå och strosa på! Och utomhus!

Anonym sa...

Kan vi inte få se lite från ert hus - hur det blev efter renoveringen?

Efwa i Provence sa...

Nä, billigt på antikmarknaden är det inte tyvärr men jag gillar att titta och behöver inte köpa nåt. Men visst är den underbar!
Visst ska jag fixa lite kort från vårt hus nu när det är klart. Trodde verkligen att jag redan gjort det men jag har slarvat inser jag.
Dessutom fick jag igång mobilbloggandet nu och då kommer jag att kunna blogga om vårt liv lite mer frekvent. Om det nu fortsätter att fungera förstås. =)