Vårt hus i Provence: Vårkänning

lördag 15 januari 2011

Vårkänning

 Innan jag åkte till Sverige (där jag är nu) hade vi en underbar dag med sol och värme. På Espace van Gogh börjar växterna titta upp ur sina gömmor.
 På den här bilden ser vi att det som snart kommer att vara blå iris har börjat visa sina gröna blad. Just på den här platsen målade van Gogh en av sina mer kända tavlor, den med blå iris.
Vissa blommor har redan börjat blomma. Visst är det härligt? Och snart blommar det även i Sverige hoppas vi.

6 kommentarer:

marits provence sa...

Så herlig med vår. Jeg har vært noen dager i Paris og det var også bra. Om få dager drar vi tilbake til Sør-Frankrike og mer vårlige omgivelser.
Ønsker deg et fint opphold i Sverige!

Mon jardin en ik sa...

Nu börjar jag verkligen längta till Frankrike. Men där vi bor har våren inte alls kommit så långt som hos er.Här i Holland är det varmt(+10)men det regnar hela tiden och blåser mycket.
Ha en fin fortsatt helg.
Anje

Anonym sa...

jag förstår nog inte för jag är ny här, men du lämnar alltså dina barn i sverige till största del o lever helst med din nya man sen 2 år tillbaka i provence.
Jag tycker det vferkar konstig

Efwa i Provence sa...

Anonym: De flesta av mina barn är vuxna och den som är halvvuxen bor bara lite mer med sin pappa. Inget konstigt alls tycker jag.

Elisabeth sa...

Så härligt med den spirande grönskan. Här i Norrköping känns det som om det är långt till fräsch grönska. Det har i och för sig regnat senaste dagarna, så mycket av snön har smält bort. Ha dé!

BROCANTE sa...

Herlig, herlig, herlig. Jeg nyter synet av vår på bildene dine og har akkurat bestilt billetter til Frankrike i slutten av februar. Gleder meg masse.