Vårt hus i Provence: Nu!

torsdag 24 februari 2011

Nu!

Nu är det fantastiskt här i Provence. Det är mycket ljusare, mycket varmare och dessutom börjar framför allt mandelträden och vissa fruktträd blomma. På vägen till Nîmes idag såg vi de här vackra träden som börjat få sina rosa blommor. 


 Jag är fortfarande, efter nära två år i Frankrike, fascinerad av vinhyllorna i mataffären. Det mesta är lokala viner men självklart finns annat också. Denna hyllan är bara en av flera i affären vi besökte idag.
Goda viner finns för väldigt låga priser. De vi köpte idag kostade 2.60€ och 3.71€. Det skulle jag aldrig köpa ett vin för i Sverige. Förresten finns det väl inte ens så billiga viner i kära hemlandet. 

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så ljuvlig mandelträden är när de blommar. Såg blommande mandelträd när vi var på Teneriffa för två veckor sen.
Visst kan man fascineras av vinhyllorna. Tänk att kunna botanisera där! Ha dé!

Annelie sa...

Underbara bilder på dina mandelträd och vilken vy!
På tal om vin, så är det säkert härligt och billigt att botanisera i franska vinhyllor, men jag som bor i Singapore då är systembolaget hemma i Sverige rena rama tax-free-butiken. Här kostar ett vin tre gånger så mycket som i Sverige. Så det billigaste vinet hemma i Sverige blir svindyrt ;).

Ha en bra TGIF!

Mon jardin en ik sa...

Vackra bilder av mandelträden.Visst är det fantastisk att handla bra viner för bra priser. Vi brukar handla bäde rött och vit vin från ett litet chateau i närheten. Rose beställer vi via en bekannt som har vänner som odlar ekologisk.
Njut av våren. Om tre veckor "flyttar "vi ner igen. Längtar redan.
Anje

smultrongården sa...

Mmm visst är det makalöst vilken färgprakt. Här har vi ju som vanligt tusen nyanser av grått. Det har ju också sin charm...eller... den här vintern har väl kanske varit liiite väl lång. Tur det finns färgprakt på andra ställen att insupa. Härliga viner också. Jag har faktiskt inte en enda gång packat vin i väskan. (kläderna är lite mer värld än det man tjänar in på vinet...)skulle så gärna ta hem lite gott. Ska försöka få med på special goods. Ska kolla om det funkar... Njut av livet i Provence:) Kram Eva

Nanna sa...

Jag är så avundsjuk!!! Åh så underbart!!! Vår o så massa vin! Dessutom till bra priser! När vi var nere i frankrike köpte vi rätt mycket vin som var till de priserna o de var så goda! Mellan 3-6 euro kostade de.
Hoppas att vi får se mer bilder av ditt frankrike snart!!