Vårt hus i Provence: Vårvärme

fredag 1 april 2011

Vårvärme

Idag har vi haft så varmt som det är en svensk sommardag men här är det ändå "bara" vårvarmt. Härligt är det minsta man kan kalla det.
Nu har vi dessutom fått lite nya växter på gården. Vi var på en handelsträdgård i utkanten av stan och hittade både kaprifol, clematis och murgröna som vi ville ha. 
 På övre terrassen står nu en kruka med en kaprifol, en clematis och en murgröna. Förhoppningsvis ska dessa överleva bättre än de två underbara Passiflora som dött för oss.
Jag har alltid drömt om en clematis men det har aldrig blivit av att jag planterat någon men nu blev det en av sorten "Ville de Lyon". Passande eftersom Lyon ligger i våra trakter. Hoppas nu bara att denna skönhet tycker om att bo hos oss.
 Kaprifolen är en röd sort, som jag valde bara för att den redan hade knoppar. Hoppas att den doftar gott och trivs att vara planterad i en kruka.

På innergården blev det en kruka med en vitrosa kaprifol och några murgröna...
 ...och på terrassen vid vår Studio ska det snart stå ytterligare en kruka med en vitrosa kaprifol och murgröna.

De röda rören ser inte så vackra ut men förhoppningsvis döljs de snart av grönskan och det är ju där vi fyller på vattnet.
 Här har jag börjat plantera i de självvattnande krukorna. Det blir så varmt på innergården att det inte räcker med vanliga krukor.
Till sist några bilder från handelsträdgården.
Ett olivträd vore trevligt att ha på gården men jag är rädd att det skulle dö. Bättre att bara titta på alla olivträd som växer i naturen.
Ett citrusträd vore också trevligt.
De blommande citrusträden doftade väldigt gott när vi gick förbi och blommorna är vackra.

Ser ni ödlan mellan krukorna? Det var väldigt varmt och fuktigt i växthuset så den hade väl letat sig in där. Längre fram i sommar brukar vi få besök av liknande kryp på vår innergård.

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Så härligt det låter att plantera härliga högsommarväxter nu! Ha dé!