Vårt hus i Provence: Min dag i bilder!

söndag 27 maj 2012

Min dag i bilder!

Idag är det EFIT-dag och vad är mer passande när jag befinner mig i Provence än att lägga bilderna i den här bloggen. Fler som fotar idag hittar du här.
23.08 närmar sig filmen sitt slut. Det är en fin film och jag snyftar lite på slutet som sig bör. Nu går jag och lägger mig och hoppas vakna till en effektiv och rolig måndag.
22.08 håller filmen fortfarande på. Försöker sticka lite men det är inte lätt när man ska koncentrera sig på vad de säger.
21.08 har vi tittat en stund på Australia som vi råkade snubbla över på tv. Tyvärr missar man känslan i skådespelarnas tal när det är dubbat. Men i gengäld får vi öva på att förstå franskan.
20.08 hade jag slafsat i mig en stor vattenmelonklyfta. Också väldigt gott.
19.08 satt vi fortfarande ute och åt kvällens middag. Det var supergott som vanligt när mannen lagar mat.
18.08 åt vi lite oliver och drack pastis. Satt ute och njöt av att det äntligen är sommarvärme.
17.08 fixade jag med bilder och pratade i telefon och råkade glömma att fota...
16.08 är det dags för franskakurs igen. Nu läser och översätter vi en enkel text. Enkel för den som kan men ganska klurigt för oss.
15.08 äter vi sallad. När det är så varmt blir man inte speciellt hungrig men lite är ändå gott att få i sig.
14.08 är jag redo att sy fast infällningen och det blir riktigt bra. Nu ska jag bara korta av klänningen lite också.
13.08 är vi på promenad och jag fotar lite på olika ställen som vi går förbi. På Espace van Gogh är det någon slags spelaktivitet, Fête du Jeu. Runt hela platsen är en massa spel uppställda.
12.08 sprätter lite till på klänningen. Sitter under markisen på terrassen och njuter av sommarvärmen. Får gå in och svalka mig ibland men det är helt okej.
11.08 har jag just planterat om lavendeln jag köpte på marknaden igår. Den har massor med knoppar som jag hoppas snart slår ut.
10.08 Dags för lite franska. Idag lyssnar vi på Michel Thomas och Futur Simple... Det är bra med många olika sätt att få språkets uppbyggnad förklarad för sig.
09.08 sprätter jag sidsömmarna på en av klänningarna jag köpte på marknaden igår. Tror att jag kan få den att passa om jag fäller in lite tyg i midjan.
08.08 stickar jag på en ny sjaldesign. Jag tror att den kommer att få namnet Euphoria el. Loreen.
07.08 har jag hunnit se att Loreen vann igår. Jag orkade inte vara vaken under omröstningen. Men vi, dvs jag, röstade i alla fall på Sverige innan jag gick och la mig.

7 kommentarer:

Karoleen sa...

Härlig EFIT och vilken härlig start på dagen du verkar ha haft =)

Annika sa...

Härligt att få vara i Provence även om sommaren är nära nu i Sverige
Ha en skön söndag

Hanna sa...

Men ååååh, Provence, vad underbart! :D Härliga bilder. Fin stickning! :) Bra att du röstade på vår kära Loreen, när vi här i Sverige inte kunde. ;)

Micke sa...

Kan förstå det är lite lurigt med franskan.. mycket sömnad där idag också.

Karoleen sa...

Oh det ser ut som att ni haft en riktigt trevlig dag och vilken god middag. Mums! =)

Tack för din kommentar hos mig, jag ska kolla varför det är svårt att kommentera. Kan det vara för att du skulle kommentera som anonym?

Hoppas du får en trevlig dag!

/Karoleen

Sirpa sa...

Tack för titten på min efit-dag och nu är jag här och återgäldar besöket ;-) Nej, dubbade filmer är ingen höjdare men odubbat gillade jag Australia då den gick här.

Mon jardin en ik sa...

Nej det är inte roligt med dubbade filmer.men du hade en bra dag i alla fall med god mat.
Hoppas det fina vädret fortsätter.
Ha det gott.
Anje