Vårt hus i Provence: Van Gogh

måndag 1 mars 2010

Van Gogh

För att jag ska få se hur det är hemma i Arles och att våren är på väg, skickade mannen lite bilder. Det gula huset i övre bilden är Van Goghs café. Det huset har han målat av och sedan målades huset så att det ser ut som på bilden. Jag tror de säljer både mat, kaffe och efterrätter bara på namnet.
Solen strålar för det mesta från en klarblå himmel. Varm är den också.
Place Voltaire, torget precis intill där vi bor, har de fixat hela "vintern". Nu är det snart klart med borttagna parkeringsplatser och utökat utrymme för alla caféer längs torget. Nu är utecaféerna i full gång igen även om de inte varit helt stängda någon gång under vintern.

5 kommentarer:

marits provence sa...

Hei!
For noen herlige bilder fra Arles. Jeg er i Norge og lengter tilbake til Provence, spesielt når jeg ser dette. Ønsker deg en trivelig uke!

Annelie sa...

Hej!
På Van Goghs café har jag varit och ätit paella, men den var ingen höjdare, de säljer nog bara på namnet,en riktig turistfälla.
Nu bor jag i Singapore, annars i Huskvarna, nästgårds;).
Älskar Provence, därför har jag hittat din blogg och roligt att läsa om stickning och virkning på din andra blogg.

Garlica sa...

Vilken underbar miljö!
Hoppas att pannacottan ska falla dig i smaken.
Kram

Anonym sa...

Hej Efwa!
Anna Dolk här, f.d Rehn. Har försökt maila dig men utan lyckat resultat. Min mailadress är: fam.dolk@telia.com Hör gärna av dig. / Mvh Anna Dolk

C De-sign sa...

Hej Härligt det ser ut.... just nu längtar man mer än någonsin söderut.... Jag har en liten utlottning inne hos mig, välkommen in att deltaga! Kram fr C