Vårt hus i Provence: En titt i köket

onsdag 28 januari 2009

En titt i köket

Äntligen fick vi ta bort den blå plasten som täckte alla vita ytor. Det var nästan lite läskigt när man väl vant sig vid det blåa men vilken skillnad det blev. Vi är väldigt nöjda med hur det ser ut och med uppallad diskmaskinslucka så kan man nästan se hur det kommer att bli.
Nästa gång vi kommer ner har jag nog bestämt hur vi ska placera handtagen på luckorna och kan borra fast dem. Där vi bor nu har vi handtagen placerade liggande och centrerade på luckorna men jag kan även tänka mig att ha dem i närheten av öppningssidan. Ska vi placera dem centrerat eller i närheten av öppningssidan? Vad tycker du?

Från vardagsrumsdelen ser man lilla bänken i köket. Även det ser bra ut tycker jag. På de två luckorna som vätter mot den här delen har vi valt att ha nästan osynliga handtag för att ytorna ska se så hela ut som möjligt. I det ena skåpet har vi gastuben till spisen och i det andra kommer diverse elapparater att hamna.


Bänkskivorna i ek är väldigt fina. Vi slipade ytorna och oljade och det gav dem en fantastisk lyster. Självklart ska vi olja dem igen när vi kommer ner för att de ska hålla sig fina länge.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Verkligen jättesnyggt!!! Jag förstår att ni är nöjda// Johanna

Eddan sa...

Ja, det blev lite skillnad när det blå försvann ;-)!

Köket ser jättefint ut!

Kram från Anette