Vårt hus i Provence: Längtar...

söndag 1 mars 2009

Längtar...

Om två veckor åker vi till vårt hus en sista gång innan flytten går på riktigt. Då ska vi skaffa telefon för att kunna skaffa internet. Antar att man behöver ha telefon för att få internet. Vi hoppas att vi kommer att kunna få det klart veckan vi är där så att det fungerar sedan när vi flyttar.

Vi ska försöka hitta något företag som kan byta ut markisen på terrassen. Den är både trasig och ful och det behövs verkligen en markis heta dagar så att det går att sitta ute.

Vi ska också skaffa lite bokhyllor och montera så att det bara är att plocka i böckerna som den här gången ska vara helt i bokstavsordning. Nu är de grovt ordnade i bokstavsordning men inte inom varje bokstav. Mina hantverksböcker ska få stå i färgordning bara för att jag tycker det är så fint. Inte praktiskt men fint. Hur ofta har man koll på vad en bok har för färg på ryggen egentligen? Men om det bara är mina hantverksböcker så kan jag nog lära mig. =)

Vi ska också montera väggskåpet över diskbänken i gästdelen. Har inte bestämt mig till hundra än om det ska målas vitt eller få vara ljust vaniljgult. Nya knoppar till skåpet behövs också och varför inte en disktrasa i någon häftig färg. Just nu ser det ju lite dyster ut.

14 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Oh skal bli spennende å følge deg videre der nede i Provence...Har ikke helt forstått det om du/dere skal flytte ned for en lengere periode,eller er det ferie?Fortsatt go`søndagskveld fra Maliva

lotta sa...

hej igen,Vad spännande allt måste vara.Jag undrar hur har ni gjort med sjukförsäkring? Hur tar man reda på vilken typ av leverantör man ska ha till internet?
jag ser framemot bilder när ni har flyttat.Lycka till, mvh lotta i linköping

Monet sa...

Förstår att ni både längtar och ser fram mot detta. Och jag undrar också: ska ni flytta ner permanent eller vara fortsatt skrivna i Sverig och ha detta "vid sidan om".

Om ni ska vara permanentbosatta i Frankrike är det ju en del frågor som måste klaras av, typ det Lotta frågar om. Det går bra att fråga oss om våra erfarenheter eller läsa på bloggen. Helt lätt är det inte.

helen sa...

Så kul för er! Hoppas att ni hinner med allt ni har planerat. Eller det kanske slutar med att ni släpper allt och bara njuter...
Vilket som, så blir det kul att läsa om vad som händer hos er!
Kram
Helen

Efwa drömmer om Provence sa...

Vi flyttar ner permanent men är tillsvidare skrivna i Sverige eftersom vi även har kvar ett litet boende där/här. Om en månad slutar jag mitt jobb här i Sverige och kommer fortsatt jobba som egen företagare inom textilt hantverk.
Monica: Jag gissar att jag kommer att fråga dig massor sedan.

Monet sa...

Du är välkommen! Fråga på bara när det blir aktuellt!

En samvetsfråga: hur mycket franska pratas det i familjen? Om inte så mycket tillråds intensivkurs. NU!!

Det finns en sorts liv i Provence utan eller med baras lite franskkunskaper. Och ett helt annat MED. Så är det bara!

Efwa drömmer om Provence sa...

Samvetet talar: Jag pratar inte ännu men snart, men mannen pratar.

Signe 1 sa...

Tack för att du kikade in hos mig och hoppas du fortsätter göra det:-)! Ska bli kul att följa ditt nya liv oxå, guuud vad modiga ni är!! Lycka till nu med allt! Kram Sofia

VITA NYANSER sa...

Åh vad spännande, och mycket att fixa, men det måste ju pirra i hela kroppen!!! Kul att du kikar in och lämnar en kommentar.
Kram L-L

smultrongården sa...

Kan tro att det är pirrigt!!!!! Ojojoj, flytta så långt från man är van att vara. Det är verkligen helt annorlunda. I morse på min promenix kom jag på att man faktiskt har ett hemma där nere också. Svårt att fatta när det är så långt ifrån. Blir väl mer påtligt när vi plockat med våra grejer o det blir mer som "vi".
Hur är det nu egentligen har jag redan skrivit att vi troligtvis kommer o säger hejsvejs i maj??
Inte säkert men kanske reser vi till Marseille då. Hör förstås av mig.
Ta det lugnt nu & lycka verkligen till!!!
Kram Eva

Sivs hus sa...

Hei, Så spennende å følge din blogg om Provence. Titt gjerne inn til min venninnes blog om Provence www.maritsprovence.blogspot.com klem Siv

marits provence sa...

Takk for hyggelig kommentar på min nye Provence-blog. Så spennende at dere skal flytte til Provence! Jeg er veldig glad i Alpillene, Arles og Camarque. Gleder meg til å følge med deg videre!

Annelie och Tommy sa...

Det ska bli spännande att följe era äventyr i Provence här från Singapore. Singapore är trevligt men Provence är underbart helt enkelt tycker vi.

Evasleva sa...

tack! Det var snällt :)
Vad spännande att flytta "på riktigt"