Vårt hus i Provence: Längtar hem till Arles

lördag 1 maj 2010

Längtar hem till Arles

Idag var det ingen marknad i Arles eftersom det är 1 maj. Det var en liten marknad igår fick jag veta från mannen men för att ni ska få lite marknadsbilder lägger jag in bilder från förra lördagen i stället.
Vi har alltid stor marknad men nu när det är sommar på gång blir det en jäättestor marknad. Lördagarna har mest blomsterhandlare och färgprakten är helt otrolig. Uppe till vänster är det Bougainvillea i massor med olika färger. 

Vi behöver inte förså något om vi inte vill eftersom det går att köpa små salladsplantor i alla tänkbara sorter och även kryddväxter förstås. Vill man inte odla nåt själv finns ett utbud utan dess like. 
De röda bönorna, haricot rouge, ser vackra ut men jag har inte köpt av dem än.
Pionerna har jag kanske visat tidigare men buketterna är så tilltalande att jag vill visa dem igen och jordgubbarna... mums. Men snart är nog säsongen över i Provence. Hoppas jag hinner äta lite fler först bara.
För kakälskare finns nationalkakan, Macarons, i de mest fantasifulla färger och de smakar gudomligt. Färdig mat kan man också köpa förstås. 
Förutom allt det ovanstående finns skor, kläder, tyger, ännu mer kläder, väskor och som du ser på bilden ovan finns det även afrikanska masker och korgväskor i alla tänkbara storlekar. 
Nu längtar jag ännu mer till marknaden.

5 kommentarer:

Mari G sa...

Hejsan

Nu har du gjort mig ännu mer frestad att ta mig till Frankrike och dit ner nån gång! :-). Älskar blom och grönsaks markander, de få jag vart på utomlands är bara för underbara.

ha det bra
Mari G

Efwa i Provence sa...

Mari: Det är klart du ska komma ner. Vi får ordna nån slag bloggträff här eller så tar du med dig några kompisar eller åker själv. Helt valfritt. Vi bor i kanten av Camargue som du vet och där finns massor att fotografera tex. Och vår marknad onsdag och lördag är en av Provence största marknader.
Välkommen!!

VIKTORIA sa...

Åh, så härlig marknadsbilder du visar! Nu längtar jag till Provence, lite lite Provencekänsla kan vi få i vårt nya bageri där baguetterna ibland bakas av en fransman. Må så gott! Viktoria

Johanna Siljehagen sa...

Vad hàrligt inlàgg om marknaden. àntligen kan jag sitta i lugn och ro och làsa inlàgg efter inlàgg pà din underbart mysiga blogg. Nu ska jag fortsàtta vidare...Soliga hàlsningar fràn Sicilien.

Annelie sa...

Snyggt upplägg av dina bilder från marknaden!
Och jag längtar också till Provence när jag ser alla bilderna, men jag längtar också hem till Huskvarna och sommarsemestern på landet med midsommarfirande. Det finns inte mycket som slår det, även om vädret brukar vara regnigt och kallt;).