Vårt hus i Provence: På vår gård

söndag 19 september 2010

På vår gård

Vår lavendel har alldeles torkat ut den här sommaren och i går köpte jag tre nya för bara 6€. Jag planterade dem i krukor och hoppas både att de slår ut sina knoppar och att de klarar sig över vintern. De övriga blommorna är kärleksört och på stenbänken är det kryddörter, gräslök och indiankrasse som tagit fart och blommar nu igen.

Vår första passiflora dog ju tyvärr men nu har den andra satt fart istället. Tyvärr har den inga knoppar än men det kommer kanske inte förrän till våren. Detta är den med de vackra lilatonade blommorna.
Tre blommor fick vi ju i somras och nu hoppas jag på fler till våren.

4 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Passifloran tar sig inte hos mig. Jag försöker varje år och det blir ingenting.Hoppas det går bra för din.Att kunna plantera lavendel är välhärligt. Jag tog massor med skott igen. Har grävt ner dem i sina krukor när vi nu lämnade Frankrike. Hoppas dem överlever. Det brukar gå bra.
Ha en fin vecka
Anje

Efwa i Provence sa...

Klipper du bara av topparna och sticker ner dem i krukorna eller hur gör du??
Jag hoppas verkligen att min passiflora klarar sig den här gången och så fort jag ser en av den andra sorten ska jag köpa och plantera den också.

Nanna sa...

Oj vilken underbar blogg jag hittat att drömma mig bort i!

Så underbart att du har förgyllt en dröm! Detta vill jag med göra efter ett antal år i arbetslivet o efter utflugna barn. mmmm jag njuter av att läsa din blogg så länge :D

Efwa i Provence sa...

Kul Nanna att du hittat hit. Skriv ner dina drömmar så kan de bli verklighet!