Vårt hus i Provence: Varmaste månaden

tisdag 18 augusti 2009

Varmaste månaden

Jag har hört att augusti är varmaste månaden i Provence och frågan är om det inte är sant. Just nu på kvällen är det alltså närmare 40 grader i skuggan. Lite smått svettigt kan jag hålla med om men jag ser ju också att i Jönköping är det lite svalare så jag svalnar nog av på torsdag när jag kommer hem dit.

Havet var otroligt varmt idag. Ljuvligt och då kommer sjödjuret i mig fram. Det är ljuvligt att stå på händer o göra kullerbyttor i vattnet. Sen att halva havet följer med upp på stranden är en annan sak. *snörvel*

4 kommentarer:

Ninnie sa...

Hej, hittade hit till din blogg. Och läser intresserat om hur det är att leva där nere i vackra, sköna, varma Frankrike....
...och blir förstås lite avundsjuk, för Åh, så skönt det låter med sol o värme!
Kommer tillbaka...och läser mer!
Hej från Ninnie.

supermom sa...

Vilken härlig värme! Här har det ju inte varit lika varmt...
Vad mysigt och kul att kunna bada utan att frysa och att få leka i vattnet. Jag älskar att göra kullerbyttor och att stå på huvud i vattnet... ;)

liselotte sa...

Hej Eva
Tack för den fina nellen.Ja det är verkligen varmt i Frankrike.Här I languedoc har vi samma värme. Nu har mitt internet kommit igång.Kanske värmen avtar så det blir mera lust och ork till skrivandet.

ickas.se sa...

Hej Efwa! Nu har jag lagt till dig i mina favoriter, blev så glad över att få lite nytt att läsa om. Tycker det är livet även om allt är grått ibland!
Önskar att jag hade varit med dig den varmste dagen på året för jag är nog lite mer den varma människan än den kalla som finns här. Men en riktigt fin sommar dag i augusit kan också vara helt otroligt, men idag lyser den med sni frånvaro och regnet smäller mot fönsterbläcket!!!

Kram Marika från 2:an Ekhagen