Vårt hus i Provence: Flamingos och svarta tjurar

måndag 19 april 2010

Flamingos och svarta tjurar

Jag är lika förundrad varje gång vi åker över Camargue att det finns vilda flamingo, svarta tjurar och vita hästar. Den här gången blev det inga bilder på hästarna men ganska bra på flamingona (HUR böjer man flamingo tro) Fåglarna har sina huvud i vattnet mest hela tiden men några gånger lyckades jag fånga dem i luften. Visst är de fina?

Svarta tjurar finns det också gott om. Dels är de till tjurfäktningarna, både spanska och franska, men även till köttproduktion. De är mäktiga och ser ganska harmoniska ut där de lufsar runt i hagen. 

Vi fick en överraskning sist vi var på väg hem. Då fick vi se ett storkbo med åtminstone en stork. Det såg ut som om en till låg och flaxade i boet men bara en som tittade ut över kanten.

3 kommentarer:

marits provence sa...

De rosa flamingoene er så vakre! Så fine bilder du har klart å få av dem. Jeg drømmer om en vandretur i Camarque i løpet av våren...
Hilsen fra Marit

Mari G sa...

Camargue har jag alltid viljat besökt för hästarnas skull :-). Tjurarna kan vi skippa som sagt. Nån gång ska jag bara dit och har faktiskt börjat längta! Hmm men språket, ja det är en annan sak det. Kan inte franska ju bara ett fåtal ord!

ha det bra
Mari

Efwa i Provence sa...

Mari: Du klarar dig utan att prata franska. Några få ord räcker. Fransmännen är otroligt vänliga och hjälpsamma och med få ord, gester och leenden löser sig det mesta. Välkommen hit till vårt underbara Provence!