Vårt hus i Provence: Lavendelblått

torsdag 22 april 2010

Lavendelblått

Nu har glycinen i hörnet slagit ut. När vi åkt runt i bygden har jag sett många blåregn som slagit ut tidigare och ännu mycket mer men det var ju just den här som vi följt ett tag.
Jag skulle väldigt gärna ha en glycine vid vår ytterdörr men eftersom trottoaren är direkt utanför måste jag ha en "halv" kruka som kan fästas i väggen och någon sådan har jag inte hittat ännu. Men rätt som det är gör jag det och då kanske det blir en glycine utanför vårt palats.
Jag ska fortsätta fota just den här glycinen så att ni får se hur den förändras. Ser även fram mot att se just den här färgen på lavendelfälten i sommar.

4 kommentarer:

Christina sa...

Åh så vackert!!!! Blåregn är nog bland det vackraste jag vet - och alltid har jag bott där den inte går att odla ;)
Fast en trädgårdstokig granne här i byn har faktiskt fått ett blåregn att överleva under många år, men då täcker de och håller på att pyssla om den allt efter säsong.

Helen sa...

Alldeles fantastiskt!! Jag har haft två frösådda blåregnsplantor i kruka som fått komma in under vintern, men denna vinter verkar de inte ha klarat sig...

Ha en fin helg! Kram!

supermom sa...

Oh så vackert! Jag hoppas verkligen att du lyckas hitta en "halvkruka" så att du kan ha ett så fint träd utanför ditt palats.

Vad mysigt och gott ni verkar ha det i vårsolen!

Anonym sa...

Fint!!