Vårt hus i Provence: Kreativ tillvaro

tisdag 10 juni 2008

Kreativ tillvaro

Vårt arbetsrum är tänkt som kreativitetens högborg. Där ska finnas utrymme för jobb vid datorn eftersom både jag och mannen jobbar med layoutjobb, hemsidesfix och annan informationshantering.

Dessutom ska en [stor] del ge kreativt utrymme för mitt textila hantverk. Jag ska ha min vävstol, hyllor med mattrasor och tyger som ska bli trasor, jag ska ha plats för stickmaskin, symaskinerna och alla garner, tyger och mönster.

Dessutom vill jag ha en hörna med två sköna fåtöljer för vila och när man vill sitta och läsa och ändå vara nära den som jobbar.[Bilder från My white cottage, vavstuga.com och Slettvoll]


Nu ser arbetsrummet ut så här:


8 kommentarer:

Plingen sa...

Hej du,
Du frågade om markiser hos mig...
Vi har kvar våran gamla markisstomme som är över 10-15 år gammal och har beställt nytt markistyg som är måttbeställt och uppsytt på en markisbutik i stan.
Det var riktigt busenkelt att byta, det var bara att skjuta in i skenorna och sen var det klart.
Men allt måste göras på backen och det var inte helt enkelt att få upp den 5.30 meters markisen på väggen igen. Men det gick.

Nu har vi regn här och det ska regna hela veckan, så när vi får finväder igen ska vi sätta upp den lilla markisen sen ska jag lägga ut kort på hur det blev med våra två finfina markiser.
kram

Vägen till Drömhuset sa...

hej efwa! ja visst är det kul att kunna glutta in hos folk och få idéer, det är det som är så härligt med att blogga :) skåpet fick vi av min svärfär när vi flyttade in och det är en av mina favoriter :) det har tillhört en gammal köksinredning nånstans och är inköpt på loppis :)

hoppas du hittar nåt liknande :)

stor kram sara

VIKTORIA sa...

Åh, vad mysigt det låter med en kreativ tillvaro/vrå. Jag har ju vävstugan/ateljén jag lånar som är toppen, men det är inte hemma. Med tid och stund vill jag göra om vår lillstuga till kreativ vrå. Har du stickblogg också? Hur hinner du? Har du sett att förlaget som ger ut Allt om Hantarbete precis givit ut första numret av sin nya sticktidning - Kreativ Stickning. Riktigt bra tycker jag att första nr var. Må så gott,

Klewa´s krypin sa...

Aj då. Lät ju inge vidare. Får hoppas vi har bättre tur. Campade mycket som barn med mina föräldrar, och det gick för det mesta bra.
Härligt med hus i Frankrike.

Mvh
/Ewa

Tidsmästarinnan sa...

om den doftar?
skojar du? :-)
den är hur härlig som helst, man kan stå och riktigt djupandas brevid, hihi... Fast den blommar så himla snabbt över bara.

Jag tror ert arbetsrum kommer att bli toppen. Ska bli så himla spännande när ni väl flyttar in, det tycker kanske du också misstänker jag :-)

kram!

VIKTORIA sa...

Hej själv igen! Jag fick ett telefonsamtal och tog en provprenumeration. Jag såg att de har en hemsida www.kreativstickning.se, men kolla med www.tidningskungen.se el dyl om de har något erbjudande. Den var inte precis billig, men det var många mönster och jämfört med en bok så..... Ska kolla närmare på din stickblogg snart. Go kväll,

MY WHITE COTTAGE sa...

Tack för att du frågade om du fick låna bilden! Hoppas ditt kreativ rum blir precis som du önskar! :)

Kram från Jenny

C De-sign sa...

Hej
Tack för kommentaren inne hos mig! Och så roligt att jag hittade hit...man blir alltid lika inspirerad...men men jag blir också avundsjuk....ett hus i Provence!!!!!!!!!!!!! GRATTIS till dig!!!! Grattis på födelsedagen också! Jag kommer gärna och gör lavendelstavar...(hihi) kanske kan sälja dem o lite vackra silversmycken på torget i byn.....( det är i alla fall min tanke med Provence....om inte förr, så...när jag går i pension ) Det är härligt med drömmar...ännu härligare när man har förverkligat en!!! Ha det så gott! Jag återkommer gärna!
Kram fr C