Vårt hus i Provence: Utmanad

tisdag 24 juni 2008

Utmanad

Fick en utmaning från Lavendelkvisten. Det är intressant att fundera över sitt liv en liten stund och det här är vad jag kom fram till:

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?

För 10 år sedan hade jag precis bestämt mig för att börja plugga. Hade jobbat inom barnomsorgen sedan gymnasiet och barnen började bli lite större (fem stycken, då 3, 8, 9, 11 och 13). Jag pluggade först SvenskaB på kvällstid men gick sedan över till ett år på komvux och sedan 4 år på högskola. Är numera informationsspecialist (& bibliotekarie) även om jag jobbar som informatör. För 10 år sedan hade jag ingen aning om hur mitt liv skulle vara om 10 år, dvs nu.
För 10 år sedan började jag förändras på de flesta plan. Jag har utvecklats otroligt mycket som människa och är på ett djupare plan trygg i mig själv och står för vad jag tycker och tänker på ett mycket tydligare sätt än när jag var 35.


2. Vilka 5 saker skall du göra idag?
Jag ska jobba till halv fem. Sedan ska jag åka hem (en timmes resväg) och väl hemma kommer jag troligtvis laga mat, om inte mannen gör det. Sedan kommer jag att surfa lite, sticka lite, kanske sy klart min lavendelblå linnekjol och varför inte börja på ännu något projekt.
Jag tror också att jag ska börja välja böcker jag ska ha med på vår 3 veckor långa semester i Frankrike. Jag behöver ha en hög att läsa på stranden. Dessutom ska jag kanske välja ut vilka stickprojekt jag ska ha med, att sticka på i bilen.
Var det fem saker?? Annars blir det säkert nåt mer =)

3. Snacks jag gillar?
Nötter och mörk choklad, minst 70%

4. Saker jag skulle vilja göra om jag var miljardär?
Ska det verkligen stå miljardär?? Har läst miljonär någon annanstans jag också, men men…

Jag skulle inreda mitt hem med precis de saker jag tycker är vackrast, jag skulle skriva en bok, eller egentligen menar jag Publicera en bok. Skriver gör jag redan. Jag skulle skänka pengar till forskningen för att hitta botemedel mot cancer, i synnerhet barncancer.

Kanske skulle jag också starta en butik där jag kan sälja de saker jag skapar.

Jag skulle njuta av livet på ett helt annat sätt än jag gjort under alla år som ensamstående mamma.

5. Platser där jag bott?

Jag har bott i Habo, 2 mil norr om Jönköping; i Jönköping, Stockholm och Linköping (när nuvarande mannen bodde där).

Jag vill veta mer om "Vägen till drömhuset" och "Franskt lantliv"

1 kommentar:

Lilla huset på prärien sa...

Wow!!! Vilken lyckans ost med ett hus i Provance! Det ska bli ett nöje att följa din blogg :)