Vårt hus i Provence: Jag är inte försvunnen

onsdag 13 augusti 2008

Jag är inte försvunnen

...även om det ibland känns som det försvinner kvadratmeter efter kvadratmeter.
Vi håller på och skissar på hur huset ska ändras. Vilka väggar som ska rivas, var det ska byggas upp nya väggar, planerar köket osv. Det som är utmärkande för alltihop är att när man väl mätt är det mindre än i visionen...

Det som vi upptäckt än så länge är:
  • att sovrummet på bottenvåningen blir alldeles för litet för att vara dotterns sovrum så nu får det bli ett litet gästrum istället. Hon får i stället det omgjorda köket på övervåningen.
  • att den tänkta duschen i badrummet inte alls går att göra så som vi har tänkt utan att vi får göra plats för tvättmaskin o torktumlare i "alkoven" i badrummet.
  • att köket är väldigt litet, men det ser jag mest som en utmaning att få det så bra som möjligt.
  • att den tilltänkta kyl- och frysen med tillverkning av isvatten och iskuber inte alls får plats utan det får bli vanliga. Funkar det också när man fått tänka på det ett tag. =)
  • att vårt sovrum kanske blir för trångt med vår stora säng om vi ska ha tillräckligt med garderober. Men vi löser det nog med att ha en mindre säng. Vi sover ändå oftast bara på ena sidan. En i bredd 140 blir det kanske.
Sen är det säkert så att vi kommer på fler saker med tiden men det är såå spännande och roligt att planera vårt fina hus i Provence!

4 kommentarer:

Willewira sa...

Det låter så roligt med allt ditt planerande!!
Har man sedan begränsade möjligheter när det gäller yta så krävs det lite tankemöda...

Vi planerar att bygga till vårt hus och har märkt att det är svårt att få till det som man vill ha det.

Önskar er lycka till på husfärden!
Kommer följa er med intresse...

Varma hälsningar
Willewira

Märta sa...

Små kök kan vara mysigt..
Kram

C De-sign sa...

Så kul att skissa och planera.....och det blir ju inte alltid som man tänkt sig från början...gäller att hitta nya lösningar! Har ni någon "patio" eller innergård, terass??? Köken är ju ofta små... inte som våra...men man lever ju också lite på ett annat sätt..... Just nu lever jag högst normalt!!!!!! Arbetet är igång och vardagen har bara trillat över mig! Men man får hitta ljusglimtar i det med!!! Önskar dig en skön söndag! Kram fr C

Grinden på glänt sa...

Vilken rolig resa ni gör med många spännande beslut om planeringar! Oftast blir nog allt bra till slut och man blir nöjd även om det inte blev som det var tänkt från början. Kram