Vårt hus i Provence: Köket är beställt

fredag 28 november 2008

Köket är beställt

Befinner mig i Provence med min älskade och idag har vi tillbringat hela eftermiddagen på IKEA i Montpellier för att beställa köket. Konstigt nog gick det väldigt bra trots att vi bara kan yttepyttelite franska och personalen på IKEA kan ännu mindre engelska. Men på något mystiskt sätt verkade det som om vi ändå fick fram vad vi ville ha.
Jag hade ritat köket hemma i Sverige med hjälp av deras planeringsverktyg och sparat ner filen på IKEAs server. När jag öppnade filen här i Frankrike var allt på franska istället och med deras priser. Helt enkelt perfekt.
Spisvarianten vi ska ha finns inte i Sverige men det var bara att lägga till den för gas och den med keramikhäll och nu hoppas vi bara på att leveransen stämmer med det vi vill ha.

5 kommentarer:

C De-sign sa...

Hej
Härligt att läsa att ni befinner er på "rätt" plats.... och jag håller tummarna för att allt ska bli så bra som möjligt! Låter spännande med nya köket! Önskar er en skön första advent! Kramar fr C

BROCANTE sa...

Hei - så fint at dere har kommet så langt. Vi har også kjøkken fra Ikea i vårt hus og det er jeg riktig fornøyd med. Gleder meg til å se bilder:...

smultrongården sa...

Men kära nån, är ni tillbaka igen?? Ja, nu har ni kanske kommit "hem" igen.
Vet du, vi har inte fått vår värdering ännu - och nu vill dom att vi lägger ett bud på lägenheten, man kan ju bli lite smågalen.
Nu ska jag kolla på hotellet du skrev om!
Ha det bra,
Eva

Camilla sa...

Vad perfekt med Ikea över hela världen hi,hi hoppas ni har det mysigt..

Marika sa...

Vad kul att ni ar nere nu.. Har ni det kallt darnere ni ocksa? Jag fick skrapa rutan pa bilen imorse, hua. Det var ju sant som gjorde att man ville byta land..; -)

Men vad praktiskt det dar med Ikea - det ar tur att det finns verkligen for oss utlandssvenskar!!
kram marika