Vårt hus i Provence: Gör vad du kan...

torsdag 5 februari 2009

Gör vad du kan...

"Gör vad du kan med det du har, där du är"
Det här står att läsa i Feng Shui för svenska trädgårdar och den boken håller jag på att läsa även om min blivande "trädgård" är i Provence.

Min dröm är att ha en liten men livgivande trädgård där blommande, doftande och vackra växter får mig att må bra. Balans och harmoni är mina mantran. Även efter februari kommer jag att visa vår trädgård, hur den ser ut och utvecklas och drömmen om att alla årstider har sin blomning kanske äntligen blir verklighet. Efter nästan 20 år med villaträdgård samtidigt som mina 5 barn växte upp och huset var fullt av dagbarn gjorde inte att tiden alltid räckte till att skapa drömträdgården men nu med mer tid och en liten gård kommer drömmen bli sann.
Magnoliaträdet är nog för stort men otroligt vackert där det blommar på naken gren.
Annars kommer det bli, som jag tidigare skrivit, lavendel, Passiflora och kanske jasmin eller Glycine=Blåregn.

8 kommentarer:

Kristina sa...

Hej
Så roligt att kika in och se hur det är med huset i Provence. Min man fyllet 50 nästa vår och jag har sagt till honom att nu vet jag var vi åker, TILL Provence. Jag är så sugen på att hyra er studio. Vi får se. Ha det bra med trädgårdsplaneringen.

kram Kristina

Willewira sa...

Det låter underbart!!

Ser verkligen fram emot att se trädgården växa fram...

Kram
Willewira

helen sa...

Åh vad mycket roligt du har att se fram emot. Sen måste det ju vara perfekt att plantera i krukor, för de kan ju stå ute året om. Vilka möjligheter!
Ha en trevlig helg!
Kram
Helen

Handplockat sa...

Mums vad jag njuter av dina bilder
här kommer stora fredagskramen

strömmas sida sa...

Hej

Jag måste kika in till dig och få lite vårkänsla *ler*. Här är mycket snö och det snöar mera nu.
Härliga växter hos dig. Känner nästan lavendeldoften hit *ler*.

Fredagshälsningar
Ingrid

Creations by Lisa sa...

Jösses, tror jag tillbringat snart en timme hos dig :-). Jag såg ju att du länkat till mig när det gällde att måla möbler vita, så glad blev jag :-). Och nu hade jag tid att gå igenom din blogg från början. Tänk va, att flytta till Provence...vilken dröm. Får man fråga varför? Tycker det verkar hur spännande som helst..
Kram på dig och jag kommer att följa hur det går :-)
//Lisa

smultrongården sa...

Halloj där! Hur underbart låter inte det där..! Kära nån när huset är fullt av ungar har väl trädgården inte prio 1 direkt...
I "mitt nästa liv" ska min trädgård ha ett rimligt mått - inte 5000kvm som nu! I oktober kommer vi dundrandes o kollar in hos er. Troligtvis så bokar vi 2 v då och far i era regioner nån dag innan vi åker "hem" till oss. Tänker flyga t Marsielle då eftersom det är så sjukt billigt! Och det blir väl enda chansen att ta sig för att vara åt det hållet.
Vi har lgh:n fr sista mars så säg bara till om ni åka åt det hållet o sova över! Men ni väl väl kanske bara "boa in" er hos er kan jag tro. Kan tänka mig att du är exalterad - och i helt rätt tid flyttar ni också.
Du måste bara titta in till Signesvind.blogspot. Hon har Provence som månadens favorit och däribland dig också! Jag älskar hennes blogg - underbara bilder & tips ger hon alltid. Mycket recept, som är min passion...
Nej, middan måste lagas!
Ha gott!
Kram Eva

Samtal från min trädgård sa...

Precis så ska det vara, man kan inte göra mera än vad man kan och inte med mera än man har, det skapar ett lugn på något sätt men också en aning om, vad olika människor kan få ut av samma sak. Jag ser framemot din trädgård i Provence, får kanske lite idéer till min kalla nordträdgård!