Vårt hus i Provence: Innan jag sätter mig och syr...

onsdag 4 februari 2009

Innan jag sätter mig och syr...

...så ska ni få se lite bilder från vårt blivande arbetsrum. Det är det tidigare arbetsrummet på övervåningen som vi ska ha som ateljé och kontor. Det finns en utgång direkt till terrassen där man kan sitta och pausa om man behöver det. Markisen ska bytas ut men det blir inte förrän vi flyttat ner är jag rädd.Jag ska ha min vävstol i det här hörnet. Där kan jag se ut genom dörren till terrassen och kanske känna värmen svepa in ibland.

Tidigare hade vi tänkt ha våra datorarbetsplatser bredvid varandra men eftersom trappen kommer upp där den gör så kommer jag att ha min arbetsplats i krypinet intill.I den här hörnan har jag tänkt ha bokskåpet, en eller två små fåtöljer och en liten bordsyta för en bok eller ett glas vin. Det kan vara skönt att ha en vilsam hörna även i detta kreativa rum.Jag kommer att ha två sybord och ett nedfällbart klippbord. Två sybord för att jag har tre symaskiner och en stickmaskin och även om allt inte hela tiden är uppställt kan det vara bra att ha många arbetsytor. Som ni förstår längtar jag efter att ha allt färdigt. Jag har inte helt löst förvaringen av alla tyger, mattrasor och garner men det kommer troligtvis att bli hyllor på väggarna.

4 kommentarer:

m sa...

Så fint det blir! Det måste kännas härligt att få ett sånt arbetsrum.

smultrongården sa...

Halloj!!
Jasså, det var alltså ni som också då var försenade... ja, sånt får man ta. Tacksamt i alla fall på dit resan - sist var det på hemresan o vi var i Ö-o kl 03.30. Upp o jobba dan efter är ju sådär upphetsande... Så ska det vara förseningar (vilket det tydligen skall) så är nerresan ok!
Men vad skoj att se mer av ert hus!

Det känns verkligen hur konstigt som helst. Kära nån, ett ställe i solen, wow! Jag kan säga att det är ett slags lyckorus. Men massor att göra, jisses! Känns mycket speciellt att dra m skruvdragaren, hammaren o ungarna o fixa till så vi ska kunna hyra ut. Ojoj, utan make, det är en ny utmaning, haha!
Nej, nu ska maken få se ditt fina hus,
vi hörs!
Eva

helen sa...

Så kul att få planera för ett nytt boende, och inte vilket boende som helst...Det ser så fint ut! Kan tänka mig att skaparlusten kommer att flöda i det arbetsrummet!
Kram
Helen

Handplockat sa...

Hej idag kör vi igång med Bloggutmaningen Trädgårdsdrömmar
Här har du länk till själva utmaningen
som du kan länka till i dagens inlägg
http://mittval.blogspot.com/2009/02/tradgardsdrommar-i-februari.html

Kul att du är med jag länkar till dej där

kramen