Vårt hus i Provence: Doftande lavendel och farbror Dahlbom

torsdag 26 februari 2009

Doftande lavendel och farbror Dahlbom

I somras såg jag lavendelfält för första gången. Och kände doften av dem. När jag klev ur bilen slog doften emot mig tillsammans med värmen. Doften av lavendel förstärker drömmen om Provence. När jag en svensk sommarkväll sitter på min balkong och ser och känner lavendeln blomma tas dras jag i tankarna till värmen, dofterna och känslan när jag sitter i mitt hus i Provence.

Den här katten bor granne med oss i Provence och kommer gärna och hälsar på. Kan va kul att ha sällskap av den när inte våra egna katter kan flytta med.

6 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Ja lavendelåkere er bare vakkert..Nå har jeg akkurat sådd levendel frø....skal bli spennende å se om jeg får de til ....Ellers har jeg lavendel både i håndsepe.,duftlys,og bunter med tørket lavendel rundt omkring i huset....Proffite de la vie:O)Klem fra Maliva den frankofile

Eddan sa...

Vilken söt misse :-)!

Åh, doften av lavendel - vilka associationer jag får när du nämner den.

Här i fjällvärlden är det jättesvårt att få lavendel att trivas, det går inte att ha den ute i trädgården tyvärr. Brukar har någon kruka inne på min inglasade altan, på sommaren, för helt utan doften vill jag ju inte vara ;-)!

helen sa...

Mmm, lavendel och Provence, det hör ju liksom ihop, eller hur?
Här i Skellefteå har jag provat otaliga gånger att odla lavendel, ibland har det klarat nå'n vinter, men oftast har de dukat under. Jag brukar odla dem i krukor i stället. Fast de dör även inomhus på vintern :-(
Kram
Helen

supermom sa...

Underbara lavendel!

Ni kanske kan skaffa er en ny liten katt in Provence om inte era kan få följa med... så blir det inte så tomt och så får grannkatten någon att busa med!

Creations by Lisa sa...

Doften av Lavendel är ljuvlig :-)
Kram Lisa

BROCANTE sa...

Lavendel er herlig! I vårt område i Frankrike er det ikke lavendel åkre slik som i Provence. Vi har vindruer så langt øyet kan se. Men - det er jo ikke langt til Provence! I påsken skal vi reise til vårt lille hus - og jeg gleder meg så mye! Koselig med en liten pus som kommer på besøk da!