Vårt hus i Provence: april 2009

måndag 27 april 2009

En liten titt

Berget av flyttlådor har minskat, i alla fall på första våningen. Arbetsrummet har fortfarande massor med tyglådor, garnlådor osv men där behöver vi fixa fler hyllor att sätta på väggarna innan det kan bli klart. Lägger in en bild på vardagsrummet som jag tog precis innan vi gav oss av. *längtar tillbaka*Vi ska såklart ha upp lite tavlor och spegeln som står vid fönstret ska kanske få hänga över ett handfat. Fler böcker lär också komma upp. Gissar att det fortfarande står några boklådor gömda någonstans.

Äntligen


...är matte hemma. Katterna har kanske saknat mig.
Testar att byta blogg för mina mobilinlägg. Funkar det tro? Idag är det förresten sydag.

Tillväxt


Försöker byta blogg dit mina mobilinlägg ska publiceras. Testar om det funkar...

söndag 26 april 2009

Regnet öser ner

Kanske är det rättvist efter en vecka med sommarvärme. Kanske är det för att jag ska ha lättare att lämna Provence för Sverige. Kanske är det bara för att det är så att vädret växlar.

Ha en skön söndag!

lördag 25 april 2009

Doftande pioner

Idag var det dags för marknad igen och jag var ute efter blommor. Både att plantera på innergården och för att ha i en vas inomhus.
Det blev en stor bukett borstnejlikor till vasen och en vit jasmin att ha i en kruka på gården.
När vi tittade på huset första gången fanns det nämligen en jasmin som jag tyckte var så fin och nu vill jag ha det likadant.
Det doftar fantastiskt gott nu på kvällen.

Pionerna som fick ge namn till rubriken tog jag bara kort på, visst är de fina?
I morgon bär det av hem till Sverige igen. Dags för barnvecka. Jag hoppas på fint väder och har hört att det nog blir så. Har några dagars jobb i början av veckan men sedan blir det ledigt och helgen som kommer blir det visning på vår lägenhet. Nu finns den till och med på hemnet.

fredag 24 april 2009

Sand mellan tårna


Ja, det fick jag ju igår men idag är det en tävling i bloggen Sand mellan tårna som jag länkar till. Det vore jättekul att ha ordet Hope på en tavellist i vardagsrummet. Får se om jag har tur att vinna bokstäverna.

torsdag 23 april 2009

En helt fantastisk dag

Det är fortfarande ca 16 grader varmt här utanför dörren och idag har det verkligen varit helt fantastiskt varmt och vackert väder. Vi begav oss mot havet för att titta på omgivningarna lite.
Vi körde förbi saltbergen som ni ser på bilden och sedan åkte vi till Saint Marie de la Mer.
Vi gick barfota i sanden, i alla fall jag och jag kände på vattnet. Lite för kallt för min smak men det var ganska många som badade.
Vi åt chevre chaud, sallad med varm fårost, och det var gott som alltid.
På vägen hem såg vi både massor med tjurar som drevs av sina "cowboys" och en hel del flamingo som gick nära vägen. Tyvärr fick jag inga bra bilder på flamingosarna med min kamera men jag får nog några bilder av min pappa senare.

PS. Jag blev förresten stoppad av fransk polis på vägen hem. Hjärtat slog några extra slag men de tittade bara på körkortet och bilens papper och sen var det okej. Kanske släppte de iväg mig för att de inte kunde prata engelska eller så var det bara en körkortskoll.

Hjärtat av Camargue

Idag blir det en tur till havet. Vi ska besöka staden Saint Marie de la Mer och även titta på ett ställe där de utvinner salt - Salin de Giraud.
Jag ska ta lite bilder så ni får se.

onsdag 22 april 2009

Högsommar

Faktiskt känns det som högsommarvärme här idag. Just nu visar termometern 22 grader i skuggan och i solen är det hett. Ljuvligt.
Köpte en stor lavendel på marknaden idag som jag ska plantera i en kruka och ha på gården. Hoppas att det blir mycket blommor på den. Jag ska ta med mina lavendelkrukor jag har hemma i sverige och se hur de trivs här i Provence. I början av maj kör vi ner bilen och då får en del blommor följa med.
Bäst jag går ut och planterar om lavendeln.

tisdag 21 april 2009

En bit på väg

Ser fram mot att kunna plocka upp alla mina prylar på hyllorna i arbetsrummet. Jag behöver såklart fler hyllor men det är ändå en bra början. När vi kör ner bilen om några veckor ska de två symaskiner som inte är med hit tas med och ställas upp. Ser verkligen fram mot att få sy igen.



Vävstolen står också på plats nu även om varpen inte är framdragen. Innan söndag fixar vi det. Nu ska jag sticka en stund i soffan innan jag somnar. Vaknar tidigt och är jättetrött på kvällarna men så får det gärna vara.

Blivande arbetsrum

Idag ska vi (jag och mina föräldrar) försöka få till ett fungerande arbetsrum för mig. Ska försöka fota under dagen så att jag kan visa lite bilder.
Jag har otroliga mängder tyger, garner och mattrasor och hur jag ska få plats med allt på ett bra sätt vet jag inte än men det löser sig nog.
De flesta lådorna med mattrasor har jag ställt på hyllor i garaget så länge och sen får jag plocka in efter hand. Viktigast är trots allt garner, tyger och sybehör.

Först ut är ett nerfällbart klippbord där jag även kan rita mönster utan att ligga på golvet. Man får tänka på arbetsmiljön också. =)

måndag 20 april 2009

Ösregn o åska

Även i Provence kan det vara oväder. Idag har det varit en sådan dag med ösregn, blixtar o åska. Men vi tog en sväng till IKEA i Mont Pellier då det var lite saker jag behövde inhandla. Tyvärr fanns inte allt jag hade på min lista men lite smått o gott blev det i alla fall.
Vägen hem blev över Aigues Mortes och i kanten av Camargue men alla flamingo hade nog gömt sig för att skydda sig mot ovädret.

Tyvärr hade jag hängt ut tvätt innan vi åkte så det fick bli en ny centrifugering för att få ur allt vatten. I morgon ska vi jobba i mitt arbetsrum. Vävstolen ska monteras, klippbordet fästas i väggen och eventuellt ska några hyllor upp på väggen.
Bonne nuit!

söndag 19 april 2009

Ordning

Längtar tills allt är i ordning men en liten del är faktiskt klar även om jag inte kommit längre än till bokstaven W så ser det ju ändå nästan klart ut. Ska köpa en liten bokhylla till där W-Ö får plats.
Snart är gästdelen färdigmöblerad o fixad och då kommer vi att lägga ut bilder på hemsidan för den som vill se hur studion ser ut.

Idag åkte S (=mannen) hem till Sverige och bara mina föräldrar är kvar hos mig. Så kommer det bli några månader. Inte att mina föräldrar är på besök men att S jobbar och bor i Sverige och jag bor i Provence. Ett bra tillfälle för mig att öva min franska.
Snart kommer det mer bilder men det finns knappt tid att blogga just nu. Återkommer.

fredag 17 april 2009

Uppdatering

Äntligen är alla saker på plats. Inte på sin riktiga plats i huset men väl i huset. Flyttgubbarna slet som djur i många timmar och jag har fått in det mesta av köksprylarna i skåpen även om jag tror att en del kommer att flyttas på och vi har fått in böcker från A-G än så länge.
I morgon fortsätter äventyret och förhoppningsvis blir vi av med några lådor till.

Arbetsrummet är mer än belamrat med tyg-, garn- och tillbehörslådor. Förstår inte i vilken ände jag ska börja för att reda ut det. Men vi har drygt en vecka kvar innan vi åker till Sverige igen så det blir nog bra. Bilder kommer senare.

torsdag 16 april 2009

Ljuvliga livet...

...njuter av tillvaron i Provence. Inga mobler har kommit an men i morgon, da kommer flyttbussen. Just nu sitter jag o svägerskan M pa ett internetcafe o kampar med det franska tangentbordet. Inte helt enkelt.
Vi har skrivit av dropsmonster for att M ar sugen pa att sticka lite. Men nu ska vi nog ut i solen lite istallet for att surfa pa natet. Kanske far vi besok av Signe idag, det vore kul.

torsdag 9 april 2009

På väg...

Vi är inte på väg ännu men våra möbler är det. Vi hade beräknat ca 25 kubik saker och det visade sig att det blev 38 kubik. En mindre felräkning men vi är bara lekmän, trallala...
Men nu är alla mina sysaker, vävsaker och sticksaker nerpackade. Dessutom mängder med böcker, porslin, möbler o allt annat man kan behöva i sitt nya liv.
Väntar o längtar tills vi får åka ner till Provence och ta emot allt och börja fixa till vårt nya hem.

Nu är det ganska sparsamt möblerat men inom några månader ska vi flytta från en femma till en trea och då kan man ju inte ha så mycket möbler.
Glad Påsk!

onsdag 8 april 2009

Hur mycket saker kan man ha?

Trots att vi inte ska ha med allt som vi har här i sverige är det oändligt mycket saker som ska packas. Nu är det på slutklämmen eftersom flyttgubbarna kommer kl. 08.00 i morgon bitti.
Precis just nu ser det ut så här.

tisdag 7 april 2009

Packar o packar o packar...

Snart är det nog klart, hoppas jag, för flyttbilen kommer på torsdag morgon. Hemmet är just nu ett stort kaos men snart lägger sig lugnet igen. På torsdag eftermiddag kommer våra magasinerade möbler och över påsken ska hemmet fixas inför fotografering till försäljningen.
Sent på måndag kväll åker vi sedan i riktning mot flygplatsen för avfärd tidigt på tisdag morgon.

Tänk att det äntligen är dags.

onsdag 1 april 2009

Harmonisk hörna

Den här läshörnan tror jag att jag kommer att använda mycket. Den är mitt i arbetsrummet. En lugn plats att samla sina tankar på. Dessutom är min dator i närheten och där kan jag tex titta på film, se webb-tv eller helt enkelt bara sitta och läsa.
I skåpet har jag tänkt ha mina hantverksböcker. Både de som handlar om olika textila tekniker men även de som berör webb, bildbehandling, skrivande m.m.

Idag...

...blev det klart med mäklare för försäljningen av vår lägenhet i Sverige. När bilderna ligger på hemnet.se kanske ni får se.