Vårt hus i Provence: Ratatouille

onsdag 7 april 2010

Ratatouille

Idag köpte jag grönsaker  på marknaden för att göra en rejält stor ratatouille. Jag tänkte när jag började att jag skulle fota alla steg men efter första fotot glömde jag bort kameran.
Men så här ser det ut när jag börjar skära aubergine till ratatouille. Dessutom skär jag 3 paprikor, 6 courgette (zucchini), fem vitlöksklyftor, tre gula lökar, 6 tomater utan kärnor och så har jag lagerblad (inte från grannens träd den här gången), timjan, salt och peppar. Det bryns i grytan efter ett speciellt "schema" och efter ca 45 minuter är det klart. MEN den blir godare om man äter den dagen efter, precis som vi ska.
Ikväll ska vi koka musslor och äta med Roquefort-ost och till efterrätt pannacotta med jordgubbar. Hoppas att allt blir gott.

6 kommentarer:

Bente sa...

Ååå ratatouille er kjempegodt, steker du grønsaken hver for seg eller tar du alt sammen i en langpanne i ovnen? Vi steker det hver for seg for så å ha det sammen i en gryte.

Bente

Efwa sa...

Jag steker grönsakerna var för sig och till slut får allt koka tillsammans.

Ninnie sa...

Å, så gott det kommer att bli! Vilka underbara vårbilder du visar här...! Blir avundsjuk....

Torunn sa...

Jeg vil tilbake!!

supermom sa...

Så underbart gott det låter! Och vilka underbart härliga vårbilder... :)

marits provence sa...

Hei Efwa!
Så herlig den høres ut med alle de gode og ferske grønnsakene. Det er virkelig smaken av Provence på sitt beste!
Hilsen Marit