Som älskare av flädersaft blev jag glatt överraskad när jag fick smaka av den här aperitifen, L'Elixir de nos Aïeules, hos nyfunna vänner i grannbyn. Jag kan tänka mig att flädersaft blandat med rosévin ger ganska lik smak även om den här drycken innehöll 16%.
Att jag dessutom fick lära mig vad fläder/hylle heter på franska är bonus. Om en månad är det dags att ge sig ut i omgivningarna och plocka fläderblommor och göra saft. Ni som bor i Sverige får vänta till slutet av juni, början av juli.
fredag 11 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Jag brukar också plocka fläderblommor och göra saft. det är gott att ha i sommarvärmen. Men du får vara ute och plocka före mig. Ha dé!
Åh där påminde du mig om att jag har lite frysta blommor i frysen. Får nog ta upp de imorgon och göra den sista laddningen innan det blir dags att skörda nytt :)
men det lät väldans gott med att blanda det med rosevin! Måste ju provas!
Min mormor hade persikoträd i sin trädgård förut som gav världens godaste persikor... Lyckost den som kan ha det :)
Skicka en kommentar