Vårt hus i Provence: Början

torsdag 8 maj 2008

Början

Ska väl börja ge er lite mer detaljer om huset vi köpt. Det är ett hus i två våningar. Ca 80 m2 på varje plan och i nuläget 3 rum och kök i varje plan. Det finns ingen trapp inomhus utan om man ska gå mellan våningarna går man ut på gården och tar sig upp via terrassen. Men när vi är klara ska vi ha en trappa invändigt också såklart.
Övervåningen är beboelig medan undervåningen inte har använts på många år och är riktigt risig. Men vi ska börja renovera på bottenplan. Vi har tänkt planera mer exakt i sommar när vi bor där några dagar på vår semester. Vi får tillträde den 15 juli och sedan bor vi där några dagar för att känna av hur det skulle kunna bli.
Vi har tänkt öppna upp hela bottenvåningen och ha kök, matrum och vardagsrum i ett. Vi ska även ha ett sovrum och toa och duschrum med tvättstuga på bottenvåningen.

När allt är klart där nere öppnar vi upp en trappa (hur den nu ska se ut) och gör om köket på övervåningen till ett sovrum så har vi två sovrum och ett dubbelarbetsrum/vardagsrum där uppe.

Utanför huset på baksidan är det en liten innergård omgärdad av murar på båda sidorna där det klättrar jasmin, någon slags vinrankor och grannens lagerträd sänker ner en gren över vår gård. Mittemot bohuset är ett garage med dörr från gården och ovanpå finns det två rum som vi ska göra i ordning till gästdel. Vi ska dra in vatten och ha ett lite kök. Där har vi tänkt kunna hyra ut veckovis till i första hand er från Sverige som är sugna på att besöka Provence. Men det ligger inte högst på listan men det vore fantastiskt bra ändå att ha det klart till nästa sommar.

Huset ligger i ytterkanten av gamla stan och det är nära till kultur, restauranger och massor av affärer. I en omkrets av ca 8 mil ligger Marseille, Aix en Provence, Avignon, Nimes och flera andra städer. Det finns en fantastisk marknad både onsdag och lördag som är alldeles i närheten.

Allt är som en dröm och den är verklig!!

2 kommentarer:

Classic style in city sa...

BONJOUR !!!
UNDERBART..en sån lycka..älskar frankrike..vi åker om 3 veckor till rivieran lääängtar..min franksa är rätt ringrostig så kör för högtryck med parleur och talkasett hihi..jag och familjen hyr gärna er gästdel när den e klar..kul att upptäcka nya delar av france..håller kontakten..spännade projekt ni har på G jag vill gärna dela denna untveckling. ha det gott

MM sa...

Det blir nog jätte fint när det är klart! Ser så mysigt ut!!! Det e ju kanon för er att ha allt på bottenvåningen, då kan ni bo där även med rullator o käpp! ;) O vi unga o pigga som kommer o hälsar på er tar trapporna i flygande fläng! Mohohha
Kram!