Vårt hus i Provence: Trappor

fredag 9 maj 2008

Trappor

Läste hos Colonial East om hennes trappfunderingar och tänkte lite på hur vi ska lösa trapproblemet inomhus. I nuläget finns det ingen trappa invändigt utan bara en stor svängd trappa upp till övervåningen från innergården. Men någon gång är det ju lite svalare även i Provence och då vill jag ju ha en trappa inomhus.
Jag har tänkt mig en spiraltrappa men har ännu ingen aning om hur den ska se ut. Det går kanske inte att bestämma än eftersom jag inte vet hur allt annat ska se ut men någonstans måste jag ju börja samla inspiration och NU är ju ett bra tillfälle.

Trappan på bilden gillar jag mycket...

Hittade en länk till ett spiraltrapps-bildarkiv.
[bilder från Trappmaster]

4 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

Hej Efwa!
tack för ditt besök hos mig! Jag har skrivit några rader om zinklådorna inne hos mig nu... (jag har textat på dem med vanlig vit hobbyfärg, det stod på burken att det skulle fungera på metall och det gick jättebra. Från Panduro, tror jag.)

Kram!

Marika sa...

Hej!
Men vad kul att hitta en compatriote har i Frankrike! Jag blir ju inte sa lite avis med ett hus nere i Provence (fast inte pa skorpionerna som härjar därnere ;-) ).
Sjalv sa har vi precis kopt ett hus nara Angers, sa jag vet att det ar mycket i borjan. Som svensk ar man ju van vid hogre standard pa boendet.
Vart hus ar i tva vaningar, med inredningsbar vind, med boendeyta pa 150 kvm (+50 kvm vind). Tidigare bodde vi i lagenhet sa det blir ju lite skillnad.

Kande ni till Frankrike bra innan ni flyttade ner? Ska ni bo i huset aret om?
Nyfiken ar jag pa ert projekt och lagger till din blogg i min lanklista om det inte gor nagot!
Halsn
Marika

Anonym sa...

Hej! Kul att du vill va med oh tävla och att du gillar mina smycken! Ringen görs efter din ringstorlek, kan du inte den så kan du mäta omfånget på fingret så ordnar vi det. Trappan på bilden du har i inlägget var riktigt fin. Skulle vi flytta till tvåplans i framtiden är det precis en sådan trappa jag skulle vilja ha! Kram

a home far away sa...

Ja det kan inte vara lätt att välja trapp kan jag tänka mig.

Ha en härlig helg

Kram från Singapore